Marrone
POŽEHNANÝ A JEDINEČNÝ TERROIR V SRDCI PIEMONTU, LANGHE
Vinařství Annunziata se nachází v La Morra ve vinařské oblasti obklopené 11 středověkými hrady.
Cascina Carlot se nachází v okolí Alby mezi anfiteátrem kopců ideálních k výrobě vína. Madonna di Como je jedním z nich a právě zde začala naše rodinná historie s Pietrem Marronem.
Čtyři generace vinařů
Více než sto let - čtyři generace vášně, houževnatosti a tvrdé práce. Historie s tradicí, která je vždy zaměřena na budoucnost.
Počátky
Marrone Gian Piero - ambice zlepšovat se, bez kompromisů
Marrone Pietro se narodil v roce 1887 v rodině, která se již zabývala pěstováním vinné révy. Od mládí je velmi vášnivý a ctižádostivý a chce, aby rodinné hrozny byly nejlepší v zemi.
V roce 1910, když mu bylo 23 let, požádal svého otce Edoarda, zda by mohl obdělávat vinice pomocí tehdy revolučních technik: snížení produkce za účelem dosažení vyšší kvality a nezasévání pšenice do řádků, což bylo v té době běžné. Hrozny rodiny se samozřejmě staly nejlepšími v zemi a postupně byly všechny vinice přeměněny na moderní vinice.
Druhá generace
Carlo Marrone - houževnatost nevzdávat se a věřit ve vývoj Barola.
V roce 1924 se narodil Carlo, který spolu se svými bratry Paolem a Michelem a sestrou Mariucciou pomáhal otci Pietrovi rozšiřovat firmu, a to jak v kvantitě, tak v kvalitě.
Bohužel přišla druhá světová válka a s ní i nucené odloučení od vinic a blízkých. Po skončení války se Carlo s ještě větší vášní vrátil k práci na vinici a ve sklepě. Vína jsou stále lepší a lepší, některá dokonce "Pichemej" ("více než lepší", v piemontském dialektu), jak jim Pietro rád říkal, když byla skvělá. Statek se stával stále krásnějším, takže mu ve vesnici začali říkat "Cascina Carlot", Carlova usedlost.
Třetí generace
Tvrdá práce a ambice růst a prosadit se ve světě.
V roce 1955 se narodil Gian Piero, který má v DNA zděděný vinařský gen, a tak se po dokončení střední školy i on věnoval s vášní svého otce výrobě vín a den po dni si plnil sen: nabízet je po celém světě.
Nastal čas vysadit vinice domácí bílé révy: Arneis, Favorita, Moscato, které se přidají k vinicím Barbera, Dolcetto, Nebbiolo a Nebbiolo z Barbaresca a Barola.
Čtvrtá generace
Denise, Serena a Valentina Marronovy - ambice hledět do budoucnosti se srdcem tradice
Gian Pierovy tři dcery, Denise, Serena a Valentina, ho doprovází ke stále ambicióznějším cílům.
Valentina je rodinná enoložka, která se každý den s vášní a houževnatostí vydává cestou kvality.
Serena má na starosti administrativu a zahraniční trhy; je srdcem celé organizace společnosti.
Denise je tváří pohostinnosti ve vinařství, v kuchyni ji podporuje její matka Giovanna a dynamický a kompetentní personál. Stará se také o německy mluvící trhy.
Manžel Sereny Marco je také již mnoho let součástí rodiny a má na starosti některé z nejdůležitějších zahraničních trhů společnosti, jako je Holandsko, Belgie, Amerika a Čína.